Jumbo breidt vegetarische huismerk Veggie Chef flink uit

Jumbo breidt vegetarische huismerk Veggie Chef flink uit

06-06-2019 10:42:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3023 | Tags:

Jumbo breidt het aanbod aan vegetarische producten van het huismerk uit. Veggie Chef krijgt er allerlei verse producten bij zoals gehakt, hamburgers, vleeswaren en diepvriessnacks als ovenbitterballen en kipnuggets.

In juni voegt Jumbo vijftien nieuwe producten toe aan Veggie Chef. Daarmee telt het in 2017 geïntroduceerde huismerk straks zo’n zestig vega(n) producten.

Colette Cloosterman-Van Eerd, CCO van Jumbo: “Geen vlees eten hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, met onze Veggie Chef-producten bewijzen we dat er eindeloos veel makkelijke en lekkere alternatieven zijn. Wij willen onze klanten graag inspireren vaker vegetarisch of vegan te eten en hen helpen met de overgang naar een evenwichtiger en duurzamer eetpatroon. Ons initiatief Veggie Maandag, dat wij eerder geïntroduceerd hebben, past hier goed bij. Het is een inspiratiebron met lekkere recepten om elke maandag vega(n) te eten.”

De nieuwe artikelen zijn heel uiteenlopend. Er zijn verse burger op basis van champignons, vers gehakt op basis van soja en verse vleeswaren als vega filet americain en vega kip kerrie salade. Jumbo lanceert daarnaast een diepvries ovenkroket en ovenbitterbal met een vulling van oesterzwam. Bijzonder is dat de oesterzwammen duurzaam gekweekt worden met het koffiedik van La Place. Tot slot introduceert de supermarktketen een vega diepvriessnacklijn op basis van kaas en soja met onder andere kaas-, kip- en chili nuggets.

Verse maaltijden en merkproducten

Jumbo is begin dit jaar gestart met een pilot voor verse vegetarische maaltijden. Van couscous met notenballetjes, bami saté, tot een groenten curry met rijst. De recepturen worden ontwikkeld door chef-kok Paul Fagel en Jumbo chef-kok Ton Verhaar en bereid door Ted’s Kitchen. De verse plantaardige maaltijden liggen nu in de schappen van zeven Jumbo winkels in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. De komende maanden rolt Jumbo de pilot uit naar andere winkels.

Er komen niet alleen huismerkproducten bij, maar ook twee nieuwe artikelen van andere merken. Namelijk de Beyond Burger van Beyond Mea en de SoFish Fillets – Salmon Style van Sofine, de eerste 100 procent plantaardige zalmfilet op basis van biologische sojabonen en exclusief bij Jumbo te koop.

www.jumbo.com

 

 

 

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.