Jumbo breidt bezorgservice uit in Amsterdam

Jumbo breidt bezorgservice uit in Amsterdam

18-02-2019 12:27:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1427 | Tags:

Supermarktketen Jumbo bezorgt nu ook boodschappen in Amsterdam. Klanten krijgen hun producten tot in de keuken geleverd door een bezorger die in een elektrische bezorgwagen rijdt.

Naast een groter bezorggebied, past Jumbo ook de bezorgmomenten in de hoofdstad aan. Klanten krijgen voortaan de keuze uit bezorgslots van 2 uur en 1 uur. Zo kunnen zij straks in Amsterdam ook ’s ochtends tussen 7 en 8 uur hun boodschappen bezorgd krijgen.

Door de inzet van elektrische bezorgwagens en de rechtstreekse thuisbezorging vanuit een hub, maakt Jumbo een duurzaamheidsslag. De elektrische Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering. Ze hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit en het klimaat.

Jumbo wil de CO2-uitstoot van haar transport tegen 2020 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2008. Doordat er voor Amsterdam één centraal distributiepunt is, stuurt het bedrijf relatief minder wagens de weg op, kan zij haar capaciteit beter benutten en de bezorging efficiënter plannen. De bezorgservice wordt aangeboden aan Amsterdammers die binnen de A10-ring wonen en net daarbuiten waaronder Amstelveen. Later zullen ook omliggende gebieden worden toegevoegd.

www.jumbo.com

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.