In Amsterdam binnen één uur koud bier in huis met Drinkies via spraakopdracht aan Google

In Amsterdam binnen één uur koud bier in huis met Drinkies via spraakopdracht aan Google

06-06-2019 12:26:00 | Door: David de Jong | hits: 886 | Tags:

De Amsterdamse bezorgdienst Heineken NOW wordt omgedoopt tot Drinkies by Heineken en gaat landelijk. Amsterdammers weten de weg naar de één uurs bezorgdienst Heineken NOW goed te vinden, blijkt uit de laatste groeicijfers van deze start-up. Precies een jaar geleden maakte de hoofdstad kennis met de online besteldienst waarmee snel ijskoud pils, fris en ook snacks voor de winkelprijs wordt bezorgd.

Inmiddels zijn er 30.000 geregistreerde gebruikers en is het aantal unieke bestellingen in de eerste maanden van dit jaar bijna verdriedubbeld. De dienst is ook in Vietnam, Egypte, Maleisië en Mexico beschikbaar onder de naam Drinkies by Heineken.

In Nederland is dit voortaan de nieuwe naam waarmee Heineken deze service uitbreidt. Naast de één uurs thuisbezorging in Amsterdam, komt Drinkies nu in ons hele land beschikbaar waar na de bestelling de volgende dag wordt bezorgd.

Drinkies is een samenwerking aangegaan met Google Assistant; vanaf 10 juni 2019 kunnen ijskoude drankjes en lekkere hapjes besteld worden door een spraakopdracht via een mobiele telefoon. Vooralsnog geldt dit alleen voor de één uurs thuisbezorging in Amsterdam.

Mees Tromp, E-commerce Manager bij Heineken:"We geloven dat bestellen door te spreken de meest natuurlijke manier is. Dat doe je immers in een café of restaurant ook. Na het klikken op sites of apps is praten tegen een device zoals een telefoon de volgende stap. We zijn ervan overtuigd dat spraak een belangrijke rol speelt bij het aanbieden van diensten aan consumenten en zetten hier dan ook vol op in.”

Na een testfase op kleine schaal is deze service vanaf volgende week voor iedereen beschikbaar. Met het commando Hey Google, praat met Drinkies zal de spraakbestelling in gang worden gezet. Google Assistent neemt je vervolgens mee door het bestelproces van Drinkies. De gebruiker geeft met de spraakbestelling aan welke producten uit het assortiment besteld moeten worden. Na het afronden van de bestelling wordt het koude bier binnen 60 minuten thuisbezorgd. Een bestelling plaatsen is mogelijk met zowel Android, iOS als Google Home.

Heineken NOW begon in mei 2018 als een pilot. Het doel was om met een klein team van digitale experts, in een dynamische omgeving zoals Amsterdam, meer te leren op het gebied van (ultra) snelle levering van pils, dranken, fris en snacks. De service, die verder gaat onder de naam Drinkies by Heineken, speelt in op impulsmomenten van gezelligheid zoals een spontane borrel, een huis-, verjaardags- en buurtfeestje of de vrijdagmiddagborrel.

De vraag van de dienst werd groter werd dan de fietskoeriers konden bijbenen. De levertijd is verhoogd van 45 naar 60 minuten. De uitdaging zit met name in de piekmomenten als plotseling de zon gaat schijnen en er behoefte is aan een verfrissing. Naast studenten, vrouwen en mannen tussen 25 en 44 jaar zijn het ook expats en bedrijven die steeds meer gebruik maken van de dienst. Naast de snelle bezorgservice in Amsterdam is Drinkies by Heineken in heel Nederland beschikbaar, de producten worden daar na de bestelling de volgende dag geleverd.

Het meest bestelde product binnen Drinkies is Heineken bier in al zijn verpakkingsvormen, maar speciaalbieren zoals Affligem doen het ook goed. Aangevuld met Lay's Chips, Doritos of M&M’s. Daarnaast wordt er van de Gin & Tonic pakketten en mixdranken van Bacardi ook veel afgenomen.

www.drinkies.nl
www.theheinekencompany.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.