Grolsch komt met alcoholvrije Kornuit

Grolsch komt met alcoholvrije Kornuit

27-02-2019 12:29:00 | Door: David de Jong | hits: 1346 | Tags:

 
Bierbrouwer Grolsch introduceert aankomende week Kornuit 0.0%, een alcoholvrije variant van het pilsmerk Kornuit. Opvallend daarbij is dat deze Kornuit 0.0%  in blik verkrijgbaar is. De folie rondom deze blikken is vervaardigd van volledig gerecycled plastic. Daarmee wordt een bewuste keuze voor alcoholvrij gecombineerd met de keuze voor duurzaamheid en gebruiksgemak.

De populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland neemt volgens Grolsch toe, ook onder de relatief jonge doelgroep van Kornuit. Steeds vaker geven ook zij de voorkeur aan alcoholvrij boven alcoholhoudend of alcoholarm bier. Ze letten volgens Grolsch meer op hun gezondheid en maken bewustere een duurzame keuzes. Daarbij is gemak voor hen een belangrijk criterium bij de aankoop van bier.

Christian Camps, Brand Manager Kornuit: "Samen met onze doelgroep hebben we de campagne Made of Moments gemaakt: van strategie, creatie tot uitvoering. Daarbij hebben we uiteraard veel gesproken over hun wensen. De bewuste keuze voor een alcoholvrij bier en de voorkeuren voor duurzaamheid en gebruiksgemak kwamen daarbij als belangrijke aandachtspunten naar voren. Deze doelgroep kiest voor producten en verpakkingen die passen bij spontane acties en momenten. Vanuit ons duurzaam en verantwoord ondernemen hebben wij - in lijn met ons krat - gekeken hoe we dit product zo duurzaam mogelijk in de markt kunnen zetten. Zo proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van onze doelgroep."
 
Donderdag 21 februari 2019 heeft Grolsch haar handtekening gezet onder het Plastic Pact NL. Dit gebeurde tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie onder leiding van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Grolsch vindt het belangrijk haar verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid en voortdurend stappen te zetten naar minder, beter of geen plastic. Het gebruik van 100 procent gerecycled plastic als folie rondom de sixpacks Kornuit is daar een goed voorbeeld van.

Kornuit 0.0% zal vanaf 4 maart verkrijgbaar zijn. 

www.ontdekkornuit.nl
www.grolsch.com

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.