Failliete Pabo maakt doorstart onder vleugels EDC: grootste webshop Nederland

Failliete Pabo maakt doorstart onder vleugels EDC: grootste webshop Nederland

10-07-2019 15:54:00 | Door: David de Jong | hits: 4006 | Tags:

De erotische onlinewebwinkels Pabo, BeateUhse en Adameteve maken een doorstart onder de vleugels van EDC. Op 8 juli 2019 sprak de rechtbank het faillisement van Pabo uit, de tweede keer in anderhalf jaar tijd. EDC, dat in handen is van de Eric Idema, neemt de webshops waaronder Pabo over en brengt deze onder bij zijn activiteiten in Veendam. Pabo was gevestigd in het Zeeuwse Hulst en viel net als de webshops van BeahteUhse en Adameteve onder het Duitse Be You. Eric Idema zei vorig jaar de Coolblue van de erotiek te willen worden.

Volgens EDC blijft Pabo als formule bestaan en zal zich focussen op Lingerie. Daarbij wordt de naam van Beate Uhse gebruikt als ondertitel, volgens de nieuwe eigenaar staat de naam en de persoon voor een voorvechter en is de bedoeling van EDC dat met haar naam de legende in leven blijft.

EDC wordt met de overname een van de grootste online retailers van seksspeeltjes in Europa. EDC noemt zich per direct de grootste webshop van Nederland en België. In 2018 had EDC een omzet van 21 miljoen euro. EDC is actief met groothandel en met consumentenmerken als EasyToys.nl, DeSexshop, Lingeriebestellen en AlleCondooms. EDC heeft een produktiefaciliteit in het Chinese Dongguan.

Het faillisement van het vorig jaar doorgestarte Pabo was onder de vleugels van Be You GmbH, een Duits erotisch bedrijf dat voortkwam uit het eveneens teloor gegane bedrijf Beate Uhse waar Pabo onder viel. Be You valt tegenwoordig onder de vleugels van investeringsmaatschappij Robus Capital Management. Ondanks positieve geluiden eind vorig jaar en begin dit jaar, kon Pabo het niet waarmaken. Het oude in het Zeeuwse Hulst gevestigde Pabo bood 60 mensen werkgelegenheid. Ook de overgenomen websites voor onder andere Duitstalige en franstalige markten BeateUhse en Adameteve waren onderdeel van Be You.

De Nederlandse en Belgische website van Pabo is na aan korte tijd off air te zijn geweest, weer actief via het Veendamse EDC. De websites van het Franse Adameteve en het Duitstalige Beate Uhse volgen nog.

Eric Idema, eigenaar en directeur van EDC: “Binnen EDC hebben we de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, hierdoor zien we veel kansen ons internationaal verder te ontwikkelen. We zijn dan ook verheugd over de overname van de e-commerce activiteiten van de Beate Uhse group, dit is een krachtig merk in Europa met een groot marktaandeel in met name Frankrijk (44 procent) en Duitsland (20 procent). De infrastructuur en het logistieke proces van EDC Retail zijn dermate efficiënt opgezet, waardoor we denken het bedrijf een mooie toekomst bij ons te kunnen bieden en het verder te doen laten groeien. Binnen 3 jaar verwachten we een omzet van 50 miljoen op jaarbasis te realiseren met de nieuwe bedrijfsstructuur.”

De formele effectuering van de overname zal deze maand worden afgerond.

www.pabo.nl
www.beyou-gmbh.de
www.edc.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.