Eysing lanceert eerste 100% elektrische retro e-moped

Eysing lanceert eerste 100% elektrische retro e-moped

12-12-2018 09:18:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 6678 | Tags:

Eysing, het nieuwe Nederlandse merk 100 procent elektrische retro e-mopeds lanceerde deze week het eerste model op de Masters of LXRY in de Amsterdam RAI. Het Nederlandse publiek kon daar kennis maken met het merk Eysing.

Alain van Dijk is oprichter van Eysing en ontwerper van de e-mopeds: "Gezien het thema van 2018 - Genius edition - zagen we Masters of LXRY als hét platform om onszelf aan de wereld te tonen. Op deze editie was alles te zien op het gebied van innovatie en unieke trends en daar hoorden wij als nieuwkomer natuurlijk bij. Onze hooggespannen verwachtingen werden ruimschoots overtroffen, getuige de enthousiaste reacties en de daar uit voortvloeiende pre-sales."

Eysing ontwikkelt een nieuwe generatie e-mopeds. Alain van Dijk: “Al van kind af aan ben ik gefascineerd door vooroorlogs c.q. retro design van Nederlandse bodem én door innovatie en toekomstige technologie”.

In 2014 vormde die fascinatie de basis voor de ontwikkeling van een retro e-moped en werd het merk Eysing geboren. Van Dijk: “Hiervoor heb ik zelfs mijn studie aan de TU Delft onderbroken en richt ik mij nu volledig op mijn passie”.

Eysing is met haar design een eerbetoon aan de in Nederland ontworpen en gebouwde Alpenjager; een motorfiets waarvan het prototype in 1931 de befaamde 6-daagse duurzaamheidsrace in de Italiaanse Alpen won.

De Eysing beschikt over moderne features als de 100 procent elektrische aandrijving van 2000 watt met uitneembaar accupakket en het regeneratief remsysteem. Door het terugwinnen van energie levert dit een actieradius van ruim 80 kilometer op. Verder wordt de Eysing onder meer uitgerust met GPS tracking via een app en een ingebouwd anti-diefstal slot. Hij wordt geleverd in zes kleuren.

Na een afgeronde, meerjarige testperiode - waarin zo’n 20.000 kilometer werd afgelegd - werden de Eysing prototypes goedgekeurd en voorzien van kenteken door het RDW. De Eysing zal vanaf maart 2019 in productie gaan.

www.eysing.com

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.