Dirk opnieuw goedkoopste met biologische producten

Dirk opnieuw goedkoopste met biologische producten

25-03-2019 15:19:00 | Door: David de Jong | hits: 1107 | Tags:

Dirk van de Broek is opnieuw de goedkoopste supermarkt voor biologische producten. Dit blijkt uit de prijspeiling van de consumentenbond in februari 2019. Prijzen liggen bij deze supermarkt 13 procent lager dan gemiddeld.

Marcel Huizing, directeur van Dirk van de Broek: "Ook bij de vorige prijspeiling van de Consumentenbond op biologische producten kwam Dirk als goedkoopste uit de bus. Dirk is de goedkoopste supermarkt van Nederland en we zorgen ervoor dat dit zo blijft. Als we ergens voordeel weten te behalen, dan delen we dat met onze consument. Ook bij ons biologische assortiment. Bij Dirk willen we verantwoorde voeding betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen. En uit deze meting blijkt dat je gemiddeld 13 procent goedkoper uit bent bij ons. Ik zou wel weten waar ik mijn boodschappen zou halen!”

De Consumentenbond peilde in februari de prijzen van 115 biologische levensmiddelen bij 13 reguliere supermarkten en 4 biowinkels. Discounters Aldi en Lidl zijn niet meegenomen in de meting, omdat zij onvoldoende biologisch assortiment hebben. Uit de prijspeiling bleek dat supermarkten goedkoper zijn dan biowinkels. De prijsverschillen tussen de ketens zijn fors. Dit prijsverschil komt door verschillende factoren, maar opvallend zijn de grote prijsverschillen tussen exact dezelfde producten.

www.consumentenbond.nl
www.dirk.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.