Coolblue: recordomzet en nieuwe winkels

Coolblue: recordomzet en nieuwe winkels

21-02-2019 14:26:00 | Door: David de Jong | hits: 1837 | Tags:

Coolblue heeft bekend gemaakt afgelopen jaar een recordomzet te hebben gemaakt en aangekondigd vijf nieuwe winkels te zullen openen dit jaar. De van oorsprong webwinkel voor elektronica in Nederland en België telt negen winkels waarvan twee grote winkels in Amsterdam en Den Haag. Een van de nieuwe winkels zal een grote winkel worden in Tilburg die dit voorjaar zal openen.

Het bedrijf boekte 1,35 miljard euro aan omzet afgelopen jaar met een operationeel EBITDA-resultaat van 27,1 miljoen euro en een nettowinst van ruim 12 miljoen euro. Afgelopen jaar startte het bedrijf met de electrische Coolbluefiets als nieuwe bezorgoptie. Met name kleinere pakketjes kunnen daarmee worden bezorgd in 7 grote steden in Nederland en Belgie, waarbij in december 60 procent van de kleine pakketjes via de fiets werd bezorgd.
Het e-commercebedrijf verwacht in 2019 meer klanten te bedienen. In 2018 nam de omzet met 160 miljoen toe en de nettowinst nam met 3 miljoen euro toe.

Pieter Zwart, mede-oprichter van Coolblue: "Ik ben trots op onze resultaten en ook positief over 2019. Energiepositief, want dit jaar levert ons nieuwe zonnedak genoeg energie voor ons magazijn, voor al onze winkels en zelfs alle fietsen van CoolblueFietst. We gaan dit jaar dan ook nog meer klanten blij maken en meer dan 1 miljoen keer bij klanten aan de deur komen met onze eigen bezorgers - met de camion of op de fiets."

Coolblue bestaat dit jaar 20 jaar en is met haar webwinkels en winkels actief in het Nederlands, Frans en Engels.

www.coolblue.nl

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.