Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland

Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland

18-09-2018 14:39:00 | Door: Max Vlugt | hits: 3290 | Tags:

Iris Boelhouwer, co-CEO van EndemolShine Nederland, kondigt aan het bedrijf per 1 november 2018 te verlaten. Co-CEO Boudewijn Beusmans wordt per die datum benoemd tot CEO EndemolShine Nederland, naast zijn rol als Chairman Noord-Europa van EndemolShine Group. Tevens heeft Jurian van der Meer, Commercial Director, besloten om het bedrijf per 1 november 2018 te verlaten. Beide functies worden niet vervangen. Hun taken worden onderdeel van de kernactiviteiten van EndemolShine Nederland.

Met de aanstelling van de co-CEO's in oktober 2015 heeft EndemolShine Nederland de keuze gemaakt om focus aan te brengen op de ontwikkeling van formats met internationale potentie en te bouwen aan een intensere samenwerking tussen de verschillende afdelingen en labels. Tevens heeft het bedrijf een transitie gemaakt naar een producent van multiplatformcontent. Nu dit proces is afgerond, is de organisatie klaar voor een toekomst met één CEO.

Beusmans, co-CEO van EndemolShine Nederland: "Ik ben Boelhouwer dankbaar dat zij de afgelopen drie jaar mijn partner is geweest en het creatieve hart van de organisatie op een bevlogen manier een boost heeft geven. Ik wens haar heel veel succes en geluk voor de toekomst net als Van der Meer. Mede dankzij hen staat EndemolShine Nederland nu stevig in haar schoenen met mooie producties, nieuwe titels, strategische crossmediale partnerships en het onlinevideolabel EndemolShine Beyond. Wij zijn nu nog beter in staat datgene te doen waar wij goed in zijn: verhalen vertellen die inspireren, raken en verbinden op elk platform en in elk genre."

Boelhouwer, co-CEO van EndemolShine Nederland: "Het was een fantastische reis waarin Beusmans en ik, samen met het hele team, gebouwd hebben aan een bedrijf dat meer dan klaar is voor een gezond bestaan in deze onstuimige markt. Nu EndemolShine Nederland staat waar we het wilden hebben, is het voor mij tijd om een andere stap te maken. Met veel passie en plezier zijn vele mooie formats ontwikkeld en uitgerold; van grote entertainmentshows als Big Bounce Battle en The Talent Project tot dramaseries als De 12 van Oldenheim en LOIS. Ik ga de creativiteit, inspiratie en drive ongelooflijk missen, maar kijk ook uit naar de toekomst."

Boelhouwer is sinds 2005 werkzaam bij EndemolShine. Eerst in verschillende leidende posities, waaronder uitvoerend producent en creatief directeur van Endemol Nederland. Vervolgens stond zij aan het hoofd van wereldwijde creatieve activiteiten van Endemol als Managing Director Creative Operations en de laatste drie jaar was zij samen met co-CEO Beusmans verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten en productiebedrijven van EndemolShine.

Per 1 november 2018 verlaat ook Van der Meer EndemolShine Nederland. Van der Meer, die voorheen als Managing Director EndemolShine Games in Londen leidde, was als Commercial Director verantwoordelijk voor Business Development en Sales. 

Van der Meer: "Ik kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen vier jaar waarin we met elkaar veel hebben bereikt. Ik ben zeer trots op het online video label Beyond, dat ik samen met Frank de Wit, Head of Beyond, als een startup in de organisatie heb opgezet en nu klaar is om als zelfstandig label onderdeel te worden van de kernactiviteiten van EndemolShine Nederland. Voor mij een mooi moment om mijn kennis en expertise ergens anders over te brengen."

www.endemolshinegroup.com

 

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.