Björn Borg steunt LGBT's met blockchaincampagne

Björn Borg steunt LGBT's met blockchaincampagne

12-06-2018 16:38:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1877 | Tags:

Binnenkort begint het WK voetbal. Gastland Rusland trapt dan af tegen Saoedie-Arabië, twee landen waar het bijzonder slecht gesteld is met de rechten van LGBT's en waar het huwelijk tussen paren van hetzelfde geslacht niet is toegestaan. Deze landen staan hier niet alleen in, in maar liefst 87 procent van alle landen in de wereld is het homohuwelijk namelijk verboden.

Voor Björn Borg, dat zich al jaren uitspreekt voor de acceptatie van LGBT's reden om het Marriage Unlocked initiatief te starten – een digitaal platform waar iedereen, ongeacht hun label, een aanzoek kan doen, trouwgeloften kan uitwisselen en, zowel anoniem of in het openbaar, kan trouwen via blockchain.

Johanna Juhlin, Global Brand Marketing Director Björn Borg: "Wij geloven dat sport liefde is en dat liefde gelijkwaardig is. Het eerste fundamentele recht voor een mens is dat je kunt houden van wie je wilt. Met ons nieuwe platform Marriage Unblocked kunnen we macht decentraliseren en het huwelijk voor elke volwassene die wil trouwen mogelijk maken."

Het platform maakt het voor iedereen mogelijk om digitaal naar het altaar te lopen, hun gecodeerde geloften voor eeuwig op te slaan en om een certificaat van hun digitale huwelijk, samen met wat spaargeld, te ontvangen in de cryptocurrency Ether.

Het eerste koppel dat via Marriage Unblocked trouwt zijn Sybille en Alexandra uit Zwitserland, een land waar het homohuwelijk niet door de wet wordt erkend.

Sybille en Alexandra: "We kunnen elkaar nu vrouw en vrouw noemen. Dit voelt absoluut fantastisch! Ons blockchain huwelijk zal ons geen gelijke of juridische rechten geven, maar het gevoel dat je geaccepteerd wordt is wel al een grote stap vooruit. We hopen dan ook dat ons blockchain huwelijk er voor gaat zorgen dat samenlevingen een fundamenteel mensenrecht, zoals gelijkheid, gaan erkennen."

www.marriageunblocked.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie