Audax Groep neemt Marskramer over

Audax Groep neemt Marskramer over

26-04-2019 10:01:47 | Door: Marianna Beets | hits: 1847 | Tags:

Audax Groep neemt franchise- en groothandelsorganisatie De Marskramer over van Blokker Holding. Kort na de aankondiging van de voorgenomen verkoop van Blokker en Big Bazar in november 2018 zijn gesprekken tussen partijen gestart over deze overname. De Marskramer is eigenaar van de franchiseformules Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play - in totaal 92 winkels - en verzorgt groothandelsactiviteiten. Werknemers van De Marskramer treden in dienst van het Audax-concern.

Casper de Nooijer, CEO van Audax: ”Wij zijn trots dat we ons portfolio uitbreiden met de iconische, op huishoud- en speelgoed gerichte retailformules Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play. De overname biedt grote voordelen op het gebied van logistiek, distributie en inkoopkracht. Dat komt uiteraard onze klanten ten goede. Met deze toevoeging verdichten we ons retailnetwerk en ontsluiten bovendien de productcategorieën speelgoed en huishoudelijke artikelen voor onze huidige 700 verkooppunten.”

Michiel Witteveen, CEO van Blokker Holding: “Door deze transactie krijgt groothandels- en franchiseorganisatie De Marskramer weer volop kans om verder te groeien binnen een gezond familiebedrijf. De formules van De Marskramer en Audax sluiten goed op elkaar aan. Met de verkoop van De Marskramer - ‘het kleine zusje van Blokker’ - kunnen wij ons focussen op Blokker en Big Bazar.”

De transactie wordt naar verwachting later deze maand afgerond. Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt.

www.marskramer.nl   
www.audax.nl

 

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.