1 op de 4 Nederlanders overweegt een paasbarbecue

1 op de 4 Nederlanders overweegt een paasbarbecue

18-04-2019 12:05:00 | Door: David de Jong | hits: 1654 | Tags:

Een kwart van de Nederlanders overweegt om tijdens de paasdagen te gaan barbecueën. Dit blijkt uit een online steekproef die Jumbo heeft uitgevoerd.

Gezellig samen uitgebreid eten aan tafel is de favoriete activiteit tijdens Pasen (67 procent). Een feeststol mag op tafel dan niet ontbreken: 52 procent van de mensen zet deze tijdens de paasdagen op tafel. Eieren zijn uiteraard ook populair: bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) gaat deze Pasen eieren verstoppen of zoeken en 35 procent gaat ze beschilderen. Op plaats vijf van de meest favoriete activiteiten tijdens Pasen staat gourmetten (17 procent).

Nederlanders gaan tijdens Pasen dus volop genieten van lekker eten, maar wanneer doen zij hun boodschappen? Traditiegetrouw valt de piek qua paasdrukte in de winkels twee dagen voor Pasen te verwachten. De meeste Nederlanders doen dan namelijk hun paasboodschappen (40 procent). Ook online is het fors drukker dan normaal. De supermarktketen verwacht een verdubbeling van de online omzet ten opzichte van de paasperiode vorig jaar.

www.jumbo.com

 Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.